Blog
Házi kencék, titkos receptek: Radírozz, táplálj, ragyogj!

Házi kencék, titkos receptek: Radírozz, táplálj, ragyogj!

2017.05.18

Az arcbőr csodálatos. Azonnal látszik rajta, hogy vagyunk, hogy mivel tápláljuk a testünk, mivel óvjuk a bőrünk. Persze a genetika nem mindig osztogat szuper lapokat, nem ugyanaz a hozott alapanyag, mégis minden típusból ki lehet hozni a ragyogást, a „jó ránézni, jó tapintani” érzést, mi pedig szeretnénk Nektek segíteni benne. És mégcsak boszorkányos adalékokra sem lesz szükség... :) Arcbőr tuning - step by step.

 

I.

A legfontosabb alap a tisztítás, amihez tényleg nem kellenek drága kemikáliák. Itt is egy szuper 2 perces recept, bármely konyhában fellelhető alapanyagokból:

Összekeveritek, bedörzsölitek, lemossátok, kész.

II.

Vizsgáljátok meg jól a bőrötöket. Az idő előrehaladtával is válhat zsírosabból szárazzá és fordítva, a hormonok, a táplálkozás, az életkor és még egy csomó külső-belső behatás függvényében. Mi az Olivia Naturalnál kétféle alapból készítjük termékeinket, ismerjétek meg őket, hamar a legjobb barátaitok lesznek! :) Pakolásaink fő alapanyaga az agyag, a természet ásványbombája. Több ezer éves különleges képződmények, jótékony hatását már az ókori Mezopotámiában is felismerték, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. Érintetlen, szennyeződés mentes, valódi kincs.

Zöld agyag – a zsíros, pattanásos bőr csodafegyvere:

Finomszemcsés, gyengéd, 100%-ban ásványi eredetű 70, azaz 70 féle természetes ásvánnyal vulkanikus eredetének köszönhetően. Szárít, mattít, tisztít, megköti a szennyeződéseket, méregtelenít, fertőtlenít és táplál.

Fehér agyag – a száraz és érzékeny bőr mágusa:

Természetesen természetes. Hámlaszt, tisztít, mattít, de közben nem szárítja jobban az erre hajlamos bőrt, viszont serkenti annak természetes megújulását. Bársonyos tapintás, csupa haszon.

 

III.

Jöhet a pakolás. Minden recept alapja egy, aminek bővítésében csak a fantáziátok szab határt.

1.     Két kiskanálnyi pakolást tegyetek egy tálkába, önthetitek érzésre.

2.     Adjatok hozzá vizet, vagy növényvizet! Száraz bőrhöz próbáljátok ki a rózsavizet, érzékeny bőr esetén a levendula-, vagy narancsvizet, míg pattanásos, zsíros bőr esetén a varázsmogyoró vagy a narancsvirágvíz is szuper lehet.

3.     Keverjétek addig amíg megfelelő állagú és kenhető masszává válik.

4.     Cseppenthettek bele extra összetevőt, ez nem kötelező, enélkül is tökéletesen működik a keverék, pár csepp illóolajjal vagy bázisolajjal azonban erősíthetitek a hatást! Száraz bőr esetén levendula, geránium, narancs illóolaj illetve argán-, mandula-, gránátalma valamint szőlőmagolajat érdemes hozzákeverni, míg érzékeny bőrre a levendula és geránium illóolajok, bázisok közül a ligetszépe-, körömvirág-, vagy barackmagolaj a leghatásosabbak. Zsíros bőr esetén a mandula-, a jojoba- és az argánolaj segít erősíteni a hatást!

5.     Tegyétek fel az arcotokra, nyakra és pihenjetek 10-15 percet!

6.     Mossátok le, vagy langyos vizes nedves törölközővel segítsetek rá!

7.     Élvezzétek, hogy megtisztultatok, kisimultatok és ma is tettetek magatokért! :)

 

OLIVIA NATURAL TIPP

Kedvencünk száraz bőrre: 2 kiskanál Vitalizáló arcpakolás fehér agyaggal + 10 ml rózsa virágvíz + 2 csepp levendula illóolaj + 4-6 csepp szőlőmagolaj

Kedvencünk zsíros, pattanásos bőrre: 2 kiskanál Tiszta bőr arcpakolás zöld agyaggal + 10 ml varázsmogyoró virágvíz + 4-6 csepp körömvirágolaj