Blog
Útmutató a natúrszappanok világában - így válassz magadnak szappant!

Útmutató a natúrszappanok világában - így válassz magadnak szappant!

2019.02.06

Sokfélék vagyunk, más a testalkatunk, más dolgokat szeretünk enni, inni. Mást jelent a pihenés, vagy éppen mást az önmagunkkal törődés, testünk ápolása. A természet viszont olyan csodálatos, hogy ebben a sokféleségben legalább ugyanannyi választ és segítséget nyújt arra, hogy bőrünket táplálhassuk, mint ahányan vagyunk.  

 

Mi az Olivia Naturalnál ezeket a csodás gyógyhatásokat szappanokba öntöttük: közel 40 fajta natúrszappant és kecsketejes natúrszappant kínálunk változatos természetes összetevőkkel és illatokban, mindenféle bőrtípus igényeit kielégítve, és számos bőrproblémára megoldást nyújtva. És hogy még könnyebb legyen eligazodni a hatások, illatok és lehetséges problémák útvesztőjében, táblázatokba rendeztük őket bőrtípusok, és a bőrre kifejtett hatásuk alapján.

 

Sokan félnek a natúrszappanok használatától, mert úgy gondolják, hogy ezek a termékek is magukban hordozzák az átlagos szappanok bőrszárító hatását. Ezt a tévhitet nagyon szívesen és biztosan oszlatjuk el, használat közben a saját bőrötökön Ti magatok is érezhetitek.

Szappanjainkat hideg eljárással készítjük, kókuszolajjal és pálmaolajjal, RSPO tanúsítványunk szerint kizárólag fenntartható ökolológiai gazdálkodásból. Ezek az értékes növényi olajok magas antioxidáns tartalommal bírnak, telített zsírjaik pedig hatásosan hidratálnak. Szappanjaink emellett a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával támogatják a bőr védekező mechanizmusát, ezáltal biztosítva a még bársonyosabb puha tapintást minden használattal, és csökkentve a további testápolók használatának szükségességét. 

 

Ezekhez az alapanyagokhoz kerül még a természet legjava: értékes és ápoló olajok, illóolajok és más csodás növényi összetevők. 

1. Első táblázatunkat a bőrtípusok szerint állítottuk össze, így nagyon egyszerűen megtalálhatod a saját bőrtípusodhoz javasolt szappanjainkat: 

 
2. Második táblázatunkban az elérni kívánt hatásoknak megfelelően rendeztük a natúrszappanjainkat, így akár bőröd aktuális igényeihez mérten is könnyedén tudsz majd szappant választani: 
 
 
 
Szappanjaink legfőbb alkotóelemeiként az alábbi összetevőket használjuk: kókuszolaj, napraforgóolaj, olívaolaj, sheavaj, kecsketej, holt-tengeri iszap, ricinusolaj és pálmazsír - az alábbiakban megismerheted ezen összetevők bőrápoló hatásait, és megtudhatod, hogy miért jó, ha ilyen alapanyagokkal készült kozmetikumokat használsz nap mint nap. 
 
Kókuszzsír (kókuszolaj)
Legtöbb szappanunk alapja a kókuszzsír, mely nem csak a bőröd számára áldásos, de a fogyasztása is rendkívül egészséges. A kókuszzsírt a kókuszdió kiszárított táplálószövetéből (kopra) sajtolással nyerik ki. Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőr mélyebb rétegeibe is, ahol megerősíti a belső szöveteket, illetve csökkenti a napsütés okozta károkat. Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így használatával bőröd selymesebb, puhább lesz.
 
Napraforgóolaj
A napraforgó növény magjából hideg vagy meleg eljárással nyert zsiradékot a 19. század óta használják szappanfőzési alapanyagként. Magas telített zsírsav tartalmának köszönhetően hatásosan hidratálja a bőrt, emellett kitűnő E- és A-vitamin forrás.
 
Olívaolaj
Extra szűz olívaolajból készült termékeink az olívaolaj rendkívüli hidratáló hatásának köszönhetően a legérzékenyebb, legszárazabb bőr számára is megfelelő gondoskodást nyújtanak.
 
Shea vaj
A shea-vaj az afrikai sheafa, más néven karitéfa gyümölcsének magjából nyert zsír, mely A, E és F vitamin tartalmának köszönhetően igazi energiabomba a bőröd számára! A shea-vaj titka, hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, így segíti a bőröd tápanyagellátását, hidratációját és rugalmasságának megőrzését. Az Olivia Natural arcápoló termékeiben kizárólag 100%-ban organikus, finomítatlan, és hozzáadott illatanyag-mentes shea-vajat használunk.
 
Kecsketej
A kecsketej gazdag telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően hatásosan hidratálja a bőrödet. Emellett rendkívül vitamindús, könnyen felszívódik a bőr mélyebb rétegeiben is, AHA-sav tartalmának köszönhetően pedig enyhén hámlaszt és segíti a friss bőr képződését.
 
Holt-tengeri iszap
A Holt-tengeri iszap szappan dús ásványianyag tartalmának és mély-tisztító hatásának köszönhetően különleges kényeztetést nyújt a bőrödnek, legyen az ekcémára hajlamos, pikkelysömörös vagy akár aknés. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, lággyá és selymessé varázsolja a bőrödet, miközben feltölti a Holt-tengeri iszapban található értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így nyújtva igazi gyógyírt a fáradt és száraz bőrre. Allergiás bőrelváltozások esetén ásványianyagokkal tölti fel a bőrödet, amelyek fokozatosan enyhítik a tüneteidet. Aknés, pattanásos bőr esetén: mélytisztító hatása révén a szennyeződéseket hatásosan távolítja el és mellette fertőtleníti is a bőrödet. Pszoriázis, ekcéma kezelése: a só és az iszap hámlasztó hatásával, és a sebgyógyulás gyorsításával teszi eredményessé a kezeléseket.
 
Ricinusolaj
Ezt az értékes olajat elsősorban samponszappanjainkban alkalmazzuk, hiszen antibakteriális és természetes lágyító hatásaival segíthet megszüntetni a hajhullás elsődleges okait, vagyis a fejbőr pórusait eltömítő szennyeződéseket, illetve baktériumokat. Használata puha és finom tapintású hajat eredményez. 
 
Pálmazsír
A pálmaolaj vagy pálmazsír az olajpálma húsos gyümölcshéjából sajtolt növényi zsiradék, mely szilárdságot és gazdag, bő habzást biztosít a szappanoknak, emellett rendkívül jó tisztítóhatást is kölcsönöz nekik.
 
 
Ismerd meg termékeink további természetes összetevőit is az alábbi menüpontban: http://www.olivianatural.hu/100-termeszetes
 
Reméljük, hogy a fenti útmutatóval könnyebbé tettük számodra a natúrszappanok világában való kiigazodást, és kívánjuk, hogy nagy örömöd leljen a segédletünkkel választott szappanban, akár minden nap!
 
Olivia Natural