Blog
Házikence recept: levendulás bőrradír

Házikence recept: levendulás bőrradír

2017.08.25

Van a házikence készítésnek az a műfaja, ami a seperc alatt kész kategóriába tartozik. Ahol valójában nem kell méregetni, kidekázni, fontossági sorrendet tartani attól félve, hogy az alapanyagok kicsapják egymást, hogy állagában nem megfelelő lesz, egyszóval mindenfajta görcs nélkül kellemesen alkothattok. Mert hamar megvan, egyszerűen készül és a végén azonnal élvezhetitek az ápolt, babapopsi finomságú bőr érzetét. Ez a szuperkönnyű levendulás bőrradír recept minden háztartásban megtalálható alapanyagból, vagyis cukorból és/vagy sóból készül. Meglepődnétek egyébként, ha tudnátok, hány kozmetikai szalon használja a saját készítésű cukor alapú bőrradírját a bőr megtisztítására a kezelések első fázisában. Az oka pusztán annyi, hogy egyszerűen hatásos és jó. Ezért megosztjuk most veletek is és azt kívánjuk nektek, hogy bárcsak minden ennyire könnyű lenne az életben, mint ezt elkészíteni!:)

OLIVIA NATURAL LEVENDULÁS BŐRRADÍR

Illatos. finom és bőrnyugtató hatású, olyan, mint egy igazi SPA élmény a bőrnek. Csak éppen az otthonodban. 

Hozzávalók:
2-3 evőkanál cukor vagy tengeri só, mégjobb az extra finomra őrölt himalája só

olívaolaj vagy mandulaolaj

3-4 csepp  100% tisztaságú levendulaolaj 

szárított levendula 

A cukrot tegyük egy tálkába, és öntsünk rá annyi olajat, amennyit beszív. Nem kell túl sok, nem az a lényeg, hogy olajozzuk a bőrt egy kis sóval, hanem az, hogy  szépen leradírozzuka a  bőr felső hámrétegét. Azt, amelyik már nem kell, amelyik száraznak és repedezettnek mutatja a bőrt és megfosztja a természetes csillogásától. A cél tehát nem az,  hogy a cukor tocsogjon az olajban. Ha kész, hozzácseppenthetitek az illóolajat és ha van otthon, vagy sikerült beszerezni, a szárított levendulából egy csipetet. Körkörös mozdulatokkal radírozzátok le a bőrötöket, legjobb egy nagy kád fürdő előtt, így garantált a tökéletesen pihenteő, pihe-puha testápolás élmény.  

NAGYON FONTOS, hogy 100% tisztaságú illóolajjal dolgozzatok, ellenkező esetben akár égési sérülések is keletkezhetnek a bőrön. Az illóolajok használatát egyébként is célszerű megfelelő tudás birtokában végezni, de a levendula egyika azoknak az illóolajoknak, ahol a tisztaság mellett nagyon másra nem is kell odafigyelni. Na jó, az arányokkal azért nem árt vigyázni!:)

TUDTÁTOK? 

A rendkívül illatos, évelő levendulacserje virágzó végeiből kivont 100% tisztaságú természetes levendula illóolajat széleskörű gyógyhatása és lelki állapotra gyakorolt kedvező hatásai miatt ősidők óta alkalmazzák. Több, mint 70 különböző problémára bizonyult hatásosnak az évezredek tapasztalai alapján.

A teafa olaj mellett a levendula olaj az egyetlen, melyből alkalmanként pár cseppet közvetlenül a bőrfelületeden is alkalmazhatsz. A bőrbe dörzsölve kiválóan alkalmas a gyulladt pattanások és aknék, a rovarcsípések és az izomgörcs enyhítésére, emellett a fürdővízbe vagy párologtatóba cseppentve gyógyír a stresszes, nyugtalan lelkiállapotra és az álmatlanságra is. 

 

Figyelem! A sót csak akkor használjátok, ha a bőr egészséges, ép és nem irritált. Ellenkező esetben kipirosodhat és nagyon csíphet!